WesternRidning

Jag rider och tävlar i Western.

                      

    Jag & Maya har vunnit Trail Open, Vansbro Western Games, B-tävl, Vansbro 2006

 

                                          

 Jag började rida innan jag kunde gå och när jag var 6år fick jag en shetlandsponny, Violette, sedan bara fortsatte det.

Min mamma började på början av 1990 med western, hon var ner till Per Larsson med sin arab, Maya. Jag hängde på, 1994 tävlade jag western för första gången på Maya. 1996 hade jag tagit över henne, men hade då ett uppehåll i westernridningen och red mest engelskt.

1999 började jag tävla aktivt i western igen på Koppartorps Maya. 2003 blev vi klubbmästare i DalaWesternRiders och vann flera cupsegrar, 2005 red jag mitt andra WRAS SM. Vi kom kom på 13e plac i Reining Open, nu var Maya 18år och det började luta åt pension.

           Jag & Noreeno tränar inför SM.

 

          

         Jag & Lee på DWRs KM 2009

Jag och "Kila" på DWRs KM 2009.

 

 

I feb -05 kom Noreeno ox  hem till mig på foder, han var då 8år och väldigt sent tagen, nästintill precis uppsutten. Han är en mycket känslig häst och behövde mycket tid på sig.

Vi prövade ändå oss ut på första tävlingen  på våren, med träning kommer färdighet!

Det gick bättre och bättre, och hösten 2008 deltog vi i WRAS öppnaSM, vi placerade oss bla 5a i Reining Open!

2009 fick vi nöja oss med 11plac i WRAS SM Reining Open, men vann Versitale Horse Open kvalet iaf och fick ett par placeringar till, men 2009 har jag koncentrerat mig på dom 2 andra hästar jag tävlat, tiden räcker inte till...

Nu kommer Noreeno troligtvis snart säljas.

 

 

2007 köpte jag mig en 2årg paint/morgan korsning: Suspisious Lee.

Varit ut och bara socialtränat henne på lite tävlingar 2008, fått några placeringar.

Hon är en kanske lite över aktiv unghäst med mycket spring i benen, men hon har bra förutsättningar och blir nog en bra tävlingshäst med åren.

2009 har vi trappat upp träningen lite och ställt högre krav, då fick vi även en liten trotsålders period och hon fick stå ett par månader på sommaren, red henne ett par småtävlingar på hösten med gott resultat, vann ett par Versitale Horse klasser på D och C-nivå, även reiningen går framåt.

Nu i februari efter vintervilan 09/10 så kommer vi börja träna inför tävlingssäsongen 2010 då vi satsar på att rida på B-nivå i Reining vid slutet av året och förbereda övergång till stångbett.

2008 fölade min Maya, resultatet blev Mayas Miss July. Hon är efter morganhingsten Hagas Edward Isaich, vilken är efter bortgågne Don Qiuote.

"Missy" är en riktig cooling, med ett hjärta av guld men mycket mer egen vilja än som kära mor!

Jag hade med henne ut på DWRs KM 2009, då var hon dock skadad och kunde inte delta i halter klasserna som jag planerat men skötte sig ändå fint!

Tror hon kommer bli en underbar häst!

 Sommaren och hösten 2009 har jag haft Catalyst Tequila hos mig, som jag har tränat och tävlat mest denna säsong.

Jag red in henne som 2åring sedan har hon åkt runt lite till några olika tränare.

Hon är en väldigt speciell, tuff dam med mycket humör, men efter ett tag började vi komma överens riktigt bra! Gick bra i bla Versitale horse trots att hon aldrig tävlat annat än Reining och koklasser. 

Hon var ej riden på stång, så vi hade lite att jobba på men det gick det med! Deltog under hösten i WRAS öppna SM där vi slutade 5a i Reining Open finalen, med en helt ok score.

Nu är hon hemma hos sin ägere igen och står på lite vila...